„Colegiul Național “Dragoș-Vodă” a oferit pentru mine o fundație esențială în educație, fără de care nu aș fi avut aceleași oportunități. Profesorii de excepție, exemplele de succes ale elevilor de dinaintea noastră (atât la olimpiade cât și în cariera de după terminarea liceului) și atmosfera competitivă în clasa m-au motivat să visez și să lucrez ca să îmi ating obiectivele. Ce apreciez cel mai mult uitându-mă înapoi e sprijinul profesorilor în pregătirea pentru olimpiade și felul în care au menținut echilibrul între clădirea unei fundații puternice în cultura generală și pregătirea în profunzime în câteva subiecte de interes pentru olimpiade sau facultate. Una dintre particularitățile liceului care m-a impresionat mereu este spectrul divers de materii în care elevii excelează: matematică, informatică, științe naturale, rusă, baschet, și multe altele. În opinia mea, Colegiul Național “Dragoș-Vodă” va fi mereu inima și emblema orașului Sighetu-Marmației și sunt foarte recunoscătoare pentru oportunitatea de a studia acolo timp de 8 ani!” (Daria Dicu, Inginer Software Google) 

„Anii de liceu au trecut ca o briză de vânt cald în momentele minunate și ca un vânt puternic în alte momente mai dificile. În acele clipe totul a fost ca o furtună continuă care durează o veșnicie. În acest moment percep totul ca o ploaie linistită de seară. Anii de liceu se văd cu totul diferit de fiecare dată. Suntem nerăbdători “înainte”, copleșiți “în timpul” și ne amintim cu drag “după”.” (Diana Pisuc, studentă UBB Cluj-Napoca)  

„Îmi amintesc și îmi voi aminti mereu cu drag de anii de liceu. O numesc cea mai inocentă, incertă și frumoasă perioadă a vieții mele, perioadă de care nu eram constientă că e asa frumoasă până în momentul în care s-a terminat. E acea perioada în care visele îți sunt mărețe și încrezătoare, în care viitorul parecă te așteaptă după colț, dar care pare în același timp atât de departe, încât ești sigur că îi vei face față făra nici o problemă. În liceu, poți să visezi la viitor și să fii foarte încrezător că poți să faci orice, să devii oricine, fără nici o limita. Ai parte de experiențe care îți creionează caracterul, valoriile și visele pentru că prin profesorii pe care îi avem în liceu și prin calitațile lor vedem modele de oameni pe care ne dorim să le urmam, fie vorba de perseverența, integritatea, inteligenta sau simțul umorului pe care profesorii noștri preferați le-au avut.” (Sandra Irina Șataniuc, specialist SEO Yardi)